Hun Ontfermer zal ze leiden
Jesaja 49: 10

VakantieBijbelWeek 2018........DE DATA !!!!


Het is de hoogste tijd dat we jullie eens even informeren over de VBW. Niet dat het al snel voor de deur staat maar wel omdat jullie de data dan alvast op de kalender kunnen zetten en de vakantie op een andere tijd gaan plannen.

 

Waarom zeg ik dat?

Nou de VBW van dit jaar WIL JE NIET MISSEN!

 

Ik ga jullie er IETS van verklappen...

Een heel belangrijke reden om te komen is dat we een NIEUWE TENT hebben!!

Die willen we natuurlijk VOL hebben !!

Én dit jaar is het THEMA: 'ZOEK HET UIT!'…en dat is nou echt iets voor de slimme, vindingrijke en onderzoekende jeugd in Vorchten, Veessen en omstreken volgens mij.

 

DUS ZET HET MET  G R O T E   R O D E   L E T T E R S  OP DE KALENDER:

Dinsdag 21 / Woensdag 22 / Donderdag 23 en Zondag 26 augustus VBW in VEESSEN

bij de kerk in een S P I K S P L I N T E R N I E U W E  T E N T!!

 

.....hoe we die nieuwe tent moeten opzetten gaan we nog even UITZOEKEN... ;-)

 

Groetjes van Karin,

namens de VBW-commissie.

 

 

 


De '(T)OP SURVIVAL' VBW was TOP!!


Dit jaar in de tent in Vorchten....

werd het wel héél bijzonder:

...en misschien een beetje spannend ;-)

...want: we gingen (T)OP SURVIVAL!!!

 

ALLE KINDEREN VAN DE BASISSCHOOL, WAREN VAN HARTE WELKOM OM MEE TE DOEN!!!!

 

Via deze website en ook via FACEBOOK is te zien hoe het was.

 

Zaterdag 12 augustus

De survival is begonnen, alleen nog niet voor de kinderen.... want zaterdag 12 augustus stond een hele groep vrijwilligers om 8.30 uur gereed om met elkaar 'de schouders onder de tent te zetten'....in de regen!! Gelukkig was dit maar even en de tent was snel opgebouwd.

Hierna konden we de tent gaan inrichten en versieren. Wat ziet het er weer gezellig uit!!

 

Dinsdag 15 augustus

De 1e (T)OP SURIVAL-dag en wat was het SUPER!!

Het KOMPAS was de rode draad in deze morgen.

Er zijn nieuwe liedjes geleerd, we hebben een survivalreis in Thailand gevold (morgen verder!) en een bijzonder verhaal over de wijzen uit het oosten die een ster volgden (zoals je met een kompas ook doet). Daarna een echt Survival spel waar alle kinderen in 2 groepen verschillende onderdelen moesten doorlopen voor ze aan het eind van de baan waren; niet alleen rennen, zaklopen, water dragen, maar zelfs een wiel aan een kruiwagen schroeven en kinderen vervoeren. We zijn benieuwd hoe het verder gaat.

 

Woensdag 16 augustus

Prachtig zonnig weer, blije mensen  -bij groot als klein(-er)- , een mooi programma, alles TOP! Het toneel begint nu echt spannend te worden, de 'slechterik' is ten tonele gekomen en bedenkt van alles om te voorkomen dat Sam en Jidde en hun vader de Levende Bron zullen vinden. Het ROUTEBOEK speelt deze dag een belangrijke rol. Hoe gaat dat verder.... Ook de bouw van de hutten is van start gegaan en de kleinere zijn verrekijkers gaan maken en waterzakjes versieren. Het ziet er erg feestelijk uit!

 

Donderdagmorgen 15 augustus

Een TOUW....? Hieraan kun je je optrekken, vastgrijpen of iets mee vastbinden. Jezus wil jou redden als dingen mis gaan.

Vandaag iets meer (T)OP SURVIVAL tijdens het verder werken aan de hutten en de aankleding ervan want af en toe was wel een beetje regen te voelen. Toch weerhield het de toppers niet om eraan verder te werken; de voorbereiding voor de opententavond. De knutsels hebben we binnen gedaan want met nat papier plakt en kleurt het toch lastig. Het gaf een gezellige sfeer zo met elkaar.

 

Donderdagavond 16 augustus

Met een VERREKIJKER kunnen we veel verder zien, het geeft nieuwe inzichten. Jezus belooft ons een mooie toekomst.

De eerste ouders en kinderen arriveerden al om 18.30 uur....wat een enthousiasme!! De kinderen hadden zoveel meegenomen om te kunnen verkopen voor het Goede Doel, wat geweldig!!! Na het programma binnen waar de ontknoping van het vinden van de bron te zien was, konden we buiten genieten van broodjes hamburgen, broodjes forel en drinken. De kinderen zorgden voor de verder catering met koekjes, muffins, borrelnoten, chocolade. Er is heel erg veel verkocht. Hieronder het overzicht van de 'hutten-verkoop':

Door de "jungle aapjes", Vitoria, Lies en Maaike: € 37,50

  • Door Twan, Henrique, Bauke, Berjan, Wessel en Kim: € 33,80
  • Door Niki, Klaartje en Juul: € 18,50
  • Door Sarah, Nina en Jelijne: € 18,65
  • Door Jonathan, Yoran, Finn en Roel: € 57

Wat hebben jullie dit GEWELDIG gedaan, TOP!!!

Totale opbrengst voor het Goede Doel (incl. collecte, kopen eten/drinken) was deze avond € 548,92. Wat zullen Wilbert en Rima van Saanen daar veel mee kunnen doen in Libanon. Heel erg bedankt!

 

Zondagmorgen 20 augustus.

Bestaat LEVEND WATER? Zonder water kan je niet leven en je hebt het steeds weer nodig. Jezus wil je levend water geven zodat je nooit meer dorst zal hebben.

Tijdens de dienst was de collecte voor het bekende 'Goede Doel' en nu is het totaalbedrag bekend dat Wilbert en Rima van Saane voor hun werk in Libanon zullen gaan ontvangen. Zij zijn in 2014 met hun 2 kinderen in Libanon gaan wonen en werken. We spaarden voor een VakantieBijbelClub die ze in Libanon voor de kinderen organiseren. Voor wie meer wilt weten: De Lichtkring De totale opbrengst voor dit doenl is geworden € 911,87. Wat een bedrag!! Wat zullen ze daar blij mee zijn. Heel erg bedankt!

 

EN DANK AAN.....

  • Alle kinderen, voor jullie enthousiaste aanwezigheid, wat een feest maken jullie ervan!
  • Alle vrijwilligers die hebben meegedaan aan deze mooie VBW-week, want zonder jullie hulp kunnen we dit niet organiseren.
  • Onze Hemelse Vader, dat we dit mochten doen, dat het weer droog en zelfs zonnig was, dat er niets mis is gelopen, dat iedereen blij was.

Het was echt TOP!!

 

Groeten van het VBW-Team,

Hettie, Jan, Henry, Jessica, Karin, Yvonne en Tineke.

 

 


Vrijdag 18 augustus tieneravond BOYS vs GIRLS


DE STRIJD van het jaar tussen de BOYS & GIRLS...

MAXIMALE uitdagingen op Fysiek, Psychologisch èn Wetenschappelijk gebied...

 

Vrijdag 18 augustus 19.30 was het startsein voor deze bijzondere uitdaging! Er waren zo'n 24 boys & girls en vrijwilligers die zorgden voor een hapje, chipje, drankje, snackje, muziekje.... En natuurlijk Rebecca en Henry die

de masters van de avond waren!!!

 

De 'strijd' tussen de 2 groepen was zowel binnen als buiten de tent en het leek erop dat de meiden een voorsprong kregen....maar de jongens bleken ook best sterk...

Supergezellig en spannend!

 

 

Rebecca had een mooie boodschap voor de GIRLS over het geloof, wat het betekent voor je leven en hoe je tegen dingen aan kunt kijken. Het is best lastig om in je eigen leven te snappen hoe dit 2017 jaar geleden begonnen is en ook dat 'de wereld' er niet echt op zat/zit te wachten.

Toch is het een krachtige boodschap in deze tijd, juist nu, omdat het toen zo anders ging!

 

Henry had een persoonlijke boodschap voor de BOYS over het geloof, dat hem op de een of andere manier steeds weer 'pakte' ook al kon hij het niet goed vatten. Door bepaalde gebeurtenissen in zijn leven heeft hij uiteindelijk besloten ermee verder te gaan en het bijzondere is dat het ook veel steun in je leven geeft als dingen niet makkelijk zijn.

 

Uiteindelijk werd de beslissende eindstand bepaald door spijkers in een boomstam te slaan, en ja, dat bleken de jongens toch niet iets beter te kunnen dan de meiden. 

Dus ook dit jaar hebben de BOYS de strijd gewonnen maar het viel  ze niet mee.....

 

 

 

 

 

 


Kerkdiensten


22 juli - 9.30

Ds. M. Zoeteweij


29 juli - 9.30

Ds. J. StapActiviteiten


donderdag 6 september
Deelnemer

Eerste bijeenkomst Zus & Zo van het nieuwe seizoen.

Daarna om de de week (even weken)

 
Dienst afspelen


Klik HIER >> om de laatste kerkdiensten te beluisteren


Kerkgebouw
Nederlands Hervormde Kerk
Kerkstraat 19
8194 LT Veessen
De Boerbrink
De Boerbrink
Kerkstraat 19a
8194 LT Veessen
Overige gegevens
ANBI »
Adressen »
Colofon »