Leerhuis

Begin jaren tachtig werd het Leerhuis opgericht door ds.

D. Eveleens. Het is ontstaan uit een belijdenisgroep die vervolgens zo’n zes keer per jaar bijeen kwam.

Per seizoen wordt een onderwerp aan de orde gesteld. Dat kan een Bijbelboek zijn maar ook een actueel onderwerp over geloofszaken of onderwerpen uit een interessant boek.

Het Leerhuis wordt gehouden bij de familie Nederveen in Veessen en op dit moment komen er gemiddeld zo’n tien personen bijeen.

Als u meer wilt weten over het Leerhuis of als u erbij wilt zijn,

kunt u contact opnemen met Jan Nederveen.

De data van de Leerhuis avonden kunt u vinden in de Agenda >>.

'Achterberg' wandeling gemaakt op 7 mei 2019

Op 7 mei hadden we met verschillende leden van ons leerhuis een uitstapje naar Doorn. Afgelopen winter stonden we op een avond stil bij  de bekende Nederlandse dichter Gerrit Achterberg.

Hij is een van de grootste Nederlandse Christelijke dichters. Wie zich in zijn leven verdiept, raakt onder de indruk van zijn grandeur en misère. Hij was bevriend met ds. Doornebal uit Oene. Deze dominee was bekend om zijn schrijven in het Veluws Kerkblad. Verschillende keren was hij via dit kerkblad in samenspraak met de vroegere ds. de Boer uit Veessen.

Als afsluiting van ons leerhuis hebben we het zgn. 'Achterberg klompenpad' gelopen van Doorn naar Wijk bij Duurstede. We kwamen langs de verschillende woon- en leef plekken van Gerrit Achterberg. Op vele plaatsen langs de route stond een bordje met een gedicht van Gerrit Achterberg daarop. We hadden een fijne, leerrijke wandeling en een ontspannen ontmoeting met elkaar.

Hieronder enkele foto’s van onze tocht.

Diensten live te beluisteren!

10 april - 19.30 uur

Ds. L. Lammers

Heilig Avondmaal

12 april - 9.30 uur

Ds. L. Lammers

1ste Paasdag

Gezinsdienst

donderdag 9 april

Koffieochtend

Paasviering

Namens de ouderen bezoeksters nodigen wij u uit, om samen met ons een paasmiddag (maaltijd ) te vieren.

Iedereen die zin heeft om van deze gezellige middag gebruik te willen maken, is van harte welkom.

Dit wordt gehouden in de "De Boerbrink"

En wel op donderdag  09 april van 15.00 uur tot 18.00 uur

donderdag 16 april