Uit de pastorie

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik me aan u voor te stellen. Mijn naam is Wijnand Sonnenberg en per 1 september 2014 ben ik als emeritus predikant verbonden aan de Hervormde gemeente Veessen.

Ik ben getrouwd met Miny en we hebben vier kinderen, drie dochters en één zoon. Twee van onze dochters zijn getrouwd en onze zoon heeft een relatie. Twee dochters wonen in Utrecht, één in Zeist en onze zoon woont in Amerika. Ik ben op 31 oktober 1948 geboren in Ooltgensplaat maar heb daar niet lang gewoond. Mijn jeugd ligt in Kampen en Miny komt uit ‘s Heerenbroek, een dorpje in de buurt van Kampen.

Vanaf 1976 ben in predikant, eerst in de Hervormde kerk en vanaf 2004 in de Protestantse kerk in Nederland. Na mijn studie theologie in Utrecht ben ik achtereenvolgens predikant geweest in Langerak (ZH), Den Ham (Ov), Hoogeveen, Ede, Ermelo en in 2004 opnieuw in Ede en ben daar in 2014 met emeritaat gegaan.

Naast mijn werk als gemeente predikant ben ik ook actief voor het landelijke kerkenwerk, vooral met het visitatie werk. Vanaf 2008 ben ik parttime predikant en werk daarnaast ook nog als visitator en voorzitter van de Generale visitatie commissie in de Protestantse kerk in Nederland.

Miny en ik doen ons werk in de gemeente Veessen met veel vreugde. We genieten van de prachtige natuur hier en zijn onder de indruk van de inzet van leden van onze gemeente voor de gemeente. Als kleine gemeente weten we ons met elkaar verbonden en zijn we dankbaar op zondagmorgen het evangelie te mogen horen en met elkaar de lofzang gaande te houden.

Omdat ik een aanstelling voor 50% heb en daarnaast andere verplichtingen in het land heb, zijn Miny en ik niet altijd in de Pastorie. Onder de tab ‘Contact’ kunt u onze zien hoe we bereikbaar zijn en dit proberen we ook zoveel mogelijk te zijn. Schroom niet ook ons 06-nummer te bellen want, hoewel onze aanstelling parttime is voelen we ons 100% verantwoordelijk!

Ds. Wijnand Sonnenberg

22 juli - 9.30

Ds. M. Zoeteweij

29 juli - 9.30

Ds. J. Stap

donderdag 6 september
Deelnemer

Eerste bijeenkomst Zus & Zo van het nieuwe seizoen.

Daarna om de de week (even weken)

Dienst afspelen

Klik HIER >> om de laatste kerkdiensten te beluisteren