Mooie fietstocht op woensdag 1 september

We komen weer wat op gang. Wat mogen we dankbaar zijn dat verschillende kerkelijke activiteiten weer opgepakt kunnen worden. We mochten de tent weer op zetten, de Vakantie-BijbelWeek is weer gehouden waar we heel blij mee waren. We hebben 2x koffie gedronken in de tent en voor de vrijwilligers was er een gezellige avond met wat lekkers, ook in de tent.

En dan kunnen de mensen van de Koffieochtend niet achterblijven! We willen ook weer samen genieten van al het moois wat GOD op deze wereld heeft gezet.
Hennie en Henk hebben voor ons een mooie fietstocht uitgezet en we hadden goed weer maar de zon heeft ons een beetje in de steek gelaten. Maar daarvoor in de plaats was er geen wind; heerlijk weer om te fietsen. De tocht voerde ons over de IJsel naar Wijhe. Ik heb familie wonen aan die kant van de IJsel en die zeggen altijd, "Dat is de goede kant van de IJsel." Ik laat ze maar in de waan maar wij weten wel beter waar het fijn wonen is. Maar, je kunt aan de andere kant wel prachtig fietsen.

We hebben een 'Knoopunt'- fietstocht gedaan van nummer naar nummer, maar wel zo uitgezocht dat heel smalle paadjes werden gemeden. We waren met 13 personen, dus een behoorlijk grote groep en dan wil je niet teveel tegenliggers krijgen.
Via Wijhe door de nieuwbouw onder een tunnel door naar Boerhaar, vandaar via mooie binnenwegen naar Broekland, een mooi rustig plaatsje. Onze eerste stop was daar, want iedereen had wel zin in koffie. Daar hoort ook wat bij; gezellig, ze hadden al op ons gerekend; als je met de fam. Mulder uitgaat, is alles prima verzorgd! Gezellig gepraat met de eigenaar waar we van hoorden dat ze ook twee keer per week kookten voor 'Tafeltje Dekje.' Dat kan allemaal in die kleine dorpjes ,

We moesten weer verder, Henk op een gebroken zadel... Hij had een zadel die je ook  breder kon maken. Laat daar nu een kant afknappen... Je hoorde hem niet klagen maar wat zal hij een zadelpijn gehad hebben...en het was juist de bedoeling dat hij dat niet op dit zadel zou krijgen. :-)
Via Wesepe en allerlei mooie binnenwegen waar ik ook nog niet geweest was, kwamen we in Olst aan waar we ook alweer verwacht werden. Daar konden we weer aansterken, in 't Bakhuis;' iedereen kon bestellen wat hij wou maar wel voor eigen rekening. Hier zijn ook wat foto's gemaakt van al het lekkers en wij er natuurlijk ook op.

Inmiddels was het twee uur. Lang niet iedereen had zin om naar Veessen terug te gaan. Ik hoorde nog iemand zeggen: "kunnen we niet via Deventer terug." Dat is het niet geworden. Via de pont weer terug aan de goede kant van de IJssel; zo zijn we via Welsum naar Oene gefietst en ja, daar had iedereen weer zin in ijs. Dus naar Post waar het druk was maar voor ons plaats werd gemaakt. Nog steeds geen zon maar wel ijs. Het kan allemaal als je op leeftijd bent .

Nu werd het toch tijd om terug te gaan naar huis. Het was een heel gezellige en mooie dag geweest. Er is veel gepraat en genoten van al het moois om ons heen. Wat mogen we toch dankbaar zijn dat dit weer kon! Zelf zie ik er de hand van GOD in die ons dat alles geeft. Wat mogen we blij zijn om zoveel voor elkaar te kunnen doen en wat hebben we een fijne dag gehad. Bedankt Hennie en Henk, het was goed en voor herhaling vatbaar!
J.B.

Koffieochtend

De koffieochtenden zijn voor personen die behoefte hebben aan een beetje gezelligheid onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers.

Onze groep bestaat al een aantal jaren en is voortgekomen uit de 'Werkgroep Welzijn Ouderen Veessen.' Het aantal personen die de ochtenden bezoeken kan verschillen van

8 tot 15. De Koffieochtend is interkerkelijk en bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie of thee klaar in ‘De Boerbrink’ achter de kerk, Kerkstraat 19A in Veessen.

Wat wordt er gedaan?

Als iemand een idee heeft en het is uitvoerbaar, dan gaan wij er de volgende keer mee aan de slag. Dus mensen met creatieve ideeën zijn natuurlijk van harte welkom. Wat er gedaan wordt is niet bestemd voor een bepaald doel, maar als er personen zijn die iets willen organiseren voor een goed doel, zijn wij daar wel voor te porren, zoals b.v. door het breien van mutsen of sjaals.

De data gaan in overleg met elkaar en er zal steeds ongeveer 4 of 5 weken weken tussen liggen. Deze zijn te vinden in de Agenda >>

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Hennie Mulder, Smeestraat 13a Veessen, tel. 0578-631489.

Diensten live te beluisteren!

31 oktober - 09.30

Ds. C.J. Colijn