Koffieochtend

De koffieochtenden zijn voor personen die behoefte hebben aan een beetje gezelligheid onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers.

Onze groep bestaat al een aantal jaren en is voortgekomen uit de 'Werkgroep Welzijn Ouderen Veessen.' Het aantal personen die de ochtenden bezoeken kan verschillen van

8 tot 15. De Koffieochtend is interkerkelijk en bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Vanaf 9.30 uur staat de koffie of thee klaar in ‘De Boerbrink’ achter de kerk, Kerkstraat 19A in Veessen.

Wat wordt er gedaan?

Als iemand een idee heeft en het is uitvoerbaar, dan gaan wij er de volgende keer mee aan de slag. Dus mensen met creatieve ideeën zijn natuurlijk van harte welkom. Wat er gedaan wordt is niet bestemd voor een bepaald doel, maar als er personen zijn die iets willen organiseren voor een goed doel, zijn wij daar wel voor te porren, zoals b.v. door het breien van mutsen of sjaals.

Koffieochtend 16 november 2016

De data gaan in overleg met elkaar en er zal steeds ongeveer 4 of 5 weken weken tussen liggen. Deze zijn te vinden in de Agenda >>

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Hennie Mulder, Smeestraat 13a Veessen, tel. 0578-631489.

Jaarlijks uitstapje van de 'Koffieochtend'

Het jaarlijkse uitstapje van de 'Koffieochtend' was op donderdag 18 mei 2017; verzamelen bij de Boerbrink.

Met een opkomst van 19 personen togen we ditmaal naar Luttenberg, in het mooie Salland. Daar hebben wij een 'wooden shoe maker' bezocht, oftewel een klompenmaker.

Martin Dijkman, 'Nederlands kampioen klompenmaker,' gaf ons een geweldige demonstratie van het maken van klompen. Onder het genot van koffie met een plak heerlijke cake, vertelde Martin over het mooie beroep van klompenmaker, helaas wel een uitstervend beroep. Hij liet ons verschillende klompen zien, zoals de schaatsklomp, de rolschaatsklomp, de voetbalklomp en ga zo maar door. Bij het tweede kopje koffie met een gebakken koekklompje, hebben wij de 'Nachtwacht' bewonderd die in 30.000 miniklompjes was nagemaakt, geweldig. Na de souvenirwinkel leeggekocht te hebben, ging het richting Raalte waar een heerlijke lunch werd genuttigd.

De tijd was tekort om nog te winkelen (wat de heren heel erg vonden) dus door naar de asperge kwekerij van de fam. de Weerd. Ook hier was er een geweldige presentatie van het opkweken van de asperge tot het nuttigen ervan. Ook de winkel die erbij was deed goede zaken; er moesten weer asperges gestoken worden want bijna iedereen ging naar huis met een kilootje asperges...

Weer was de tijd tekort om te winkelen wat wederom de heren erg spijtig vonden (ahum). Maar te vroeg om ons diner te nuttigen, daarom hebben we een prachtige rit gemaakt door het mooie Sallandse coulisselandschap. op weg naar Olst. Daar aangekomen hebben sommigen van ons op het terras of binnen in het Bakhuus alvast ons toetje genomen. En aan het eind van deze grandioos mooie dag hebben we tot slot een heerlijke pannenkoek gegeten in het pannenkoeken-huis in Olst, we hoefden geen van allen nog een toetje. We willen Hennie en Henk Mulder bedanken voor deze mooie dag die zij voor ons georganiseerd hebben: hartelijk bedankt!

Namens 'de koffiedrinkers van de Boerbrink,'

Erica Verburg.