Hun Ontfermer zal ze leiden
Jesaja 49: 10

Kerkdiensten


Elke zondagmorgen om 9.00 uur luidt de klok om u uit te nodigen om naar de kerk te komen waar om 9.30 uur de samenkomst aanvangt. In deze dienst staan we stil bij God, Schepper van de Hemel en Aarde, bij de Vader die voor ons wil zorgen, bij de Zoon Jezus Christus in wie we onze Redder en Verlosser mogen zien en de Heilige Geest die ons helpt in het hier-en-nu te leven, die troost en bemoedigt. Daarnaast mogen we ook leren van de geschiedenis vanuit de Bijbel en de rol die Israël daarin heeft. Een ander belangrijk deel is het gemeente-zijn, de verbondenheid in de samenkomst maar ook daarbuiten. Zien en omzien naar elkaar, uitreiken waar nodig, groeien in de ‘vruchten van de Geest’.

 

De Hervormde Gemeente Veessen is een veelkleurige gemeente en er komen zo’n 40-60 mensen samen. We zingen uit het Liedboek voor de kerken (1973), de Evangelische Liedbundel en af en toe Opwekkingsliederen. De begeleiding is met orgel en af en toe wordt een lied gezongen met pianobegeleiding. Het eerste deel van de dienst vindt plaats vanachter de liturgische tafel, de preek is vanaf de kansel. We volgen door het kerkelijk jaar heen een kleurenschema met zgn. Antependia, dat zijn de kleden die over de liturgische tafel heen liggen en een gebeurtenis of een periode in de tijd symboliseren.

 

Er wordt regelmatig kindernevendienst gehouden en voor de kleinsten is er oppas aanwezig. In elke dienst wordt er een bos bloemen weggeven als felicitatie/groet/bemoediging aan een gemeentelid of een dorpsgenoot. Elke maand is er na de dienst koffiedrinken voor alle gemeenteleden en gasten.

Verdere informatie met betrekking tot de kerkdiensten kunt u vinden in de Agenda >>

 

Mocht u in de buurt zijn en wonen, weet u dan van harte welkom!


Diensten live te beluisteren!


Kerkdiensten


2 juni - 9.30

Ds Wolters

Afsluiting Winterwerk

 


9 juni - 9.30

Dhr. C.J. Kolijn 

 

 Activiteiten


donderdag 6 juni
De Verbinding

Vrouwengroep 'Zus & Zo'


maandag 10 juni
Marledijk 23

GebedskringKerkgebouw
Hervormde Gemeente Veessen
Kerkstraat 19
8194 LT Veessen
De Boerbrink
De Boerbrink
Kerkstraat 19a
8194 LT Veessen
Overige gegevens
ANBI »
Adressen »
Colofon »