Kerst-INN, Kerst-Nacht en Kerst-Morgen

Kerst-INN

Een iets andere start van de Kerst-INN dan andere jaren, Deze keer kwam het kinderkoor 'de Herghesangertjes' uit Heerde zingen onder enthousiaste leiding van Henk van der Maten. De sfeervol verlichte kerk zat vol met mensen uit Veessen, Heerde en Wapenveld. Na hun optreden was buiten de 'soep & zopie' en mochten we luisteren naar de liederen die VIVO ten gehore bracht. Een mooie aanvang van de Kerstavond!

Kerstnachtdienst

Ds. Jan Wolting uit Zwolle leidde de dienst en vertelde over het gebed van Hanna, vóór de geboorte van Samuël en over het gebed van Maria, vóór de geboorte van Jezus. Beiden vertonen veel overeenkomsten, mooi om uitleg over te krijgen. Begeleiding van de liederen werd gedaan door Steven Kok op orgel en piano; Ingrid Beumer zong een aantal liederen voor ons.

Kerstmorgen

Een gezinsdienst onder leiding van Jeffrey Bredenhoff uit Wierden, organist Maarten Westenberg en medewerking van VIVO. De kinderen van de kindernevendienst vertelden het Kerstverhaal door toneel: Jozef en Maria op reis naar Bethlehem waar Jezus geboren werd in een stal. Ook zongen ze 2 liedjes voor ons. Boodschap: Jezus, "Hij kwam bij ons heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon". Alleen zijn leven zou heel anders worden...

Zo mogen we, met al deze Kerstgedachten verder op reis

en de boodschap van Jezus/Yeshua als een zegen meenemen in ons hart.