Hun Ontfermer zal ze leiden
Jesaja 49: 10

Doet u mee? Inzameling 'Luiers voor Lesbos'


Voor het vierde jaar op rij worden door heel het land heen in de maand november luiers, billendoekjes en maandverband ingezameld voor kinderen en moeders in nood.

 

Via stichting Christian Refugee Relief (CRR) worden jaarlijks meer dan 1 miljoen luiers uitgedeeld aan vluchtelingenkampen en hulporganisaties op Lesbos, Samos, Chios, in Athene, Thessaloniki, Bosnië, Servië en natuurlijk ook nog steeds in het oorlogsgebied in Oekraïne. Een groot deel van deze luiers wordt ingezameld met de actie Luiers voor Lesbos.

 

Zo nodig!

Luiers, billendoekjes, maandverband en incontinentiemateriaal voldoende 'in huis' hebben is voor ons wellicht vanzelfsprekend maar voor mensen op de vlucht ongekende luxe. Kinderen op de vlucht behoren tot de meest kwetsbare groepen en hebben hulp nodig. Iedere moeder wil het beste voor haar kind, maar niet iedere moeder heeft de mogelijkheid om dat te bieden. Daarom helpt CRR moeders en kinderen door te zorgen voor een stabiele aanvoer van luiers, die worden uitgedeeld via partnerorganisaties. Er blijkt ook een hoge nood te zijn aan incontinentiemateriaal, daarom kan dat dit jaar ook ingeleverd worden.

 

Samen staan we sterker dan alleen

Wilt u ook iets concreets betekenen voor vluchtelingen en hun kinderen? Bekijk welke actie bij u past:

  • doneer een pak luiers (voorkeur maat 4-6), billendoekjes, maandverband of incontinentiemateriaal en help zo de vluchtelingen aan hun basisbehoeften.
  • bestel online en laat uw donatie bij ons thuis bezorgen.
  • in overleg kunt u ook een bedrag naar ons overmaken (via een tikkie) of afgeven en dan gaan wij voor u naar de winkel.
  • gebed voor vluchtelingen en hun kinderen.
  • verspreid deze actie onder uw netwerk zodat er nog meer bekendheid en hulp komt.

 

Waar kunt u in Heerde/Wapenveld/Hattem inzamelen?

Voor Heerde en omgeving zijn wij een inzamelpunt. Bij geen gehoor of afwezigheid kunt u de spullen altijd droog onder de carport leggen. Ook is er de mogelijkheid om uw aankoop bij de Kruidvat in Heerde (Dorpsstraat) achter te laten, zij regelen dan het transport naar ons.

 

En goed om te weten: merk en aantallen maakt niet uit, alles is welkom! Open verpakkingen en losse luiers/maandverband kunnen niet ingeleverd worden

 

Wilt u naar aanleiding van deze informatie actie ondernemen of nog wat vragen? Neem dan contact met ons op. Deze actie loopt de hele maand november. Meer informatie en andere inzamelpunten in Nederland kunt u vinden op www.luiersvoorlesbos.nl

 

Doe mee, want samen staan we sterker dan alleen!

Rianne van der Weerd (0578 759011 / 06 42069530)

Scheperskamp 16, rvanderweerd@outlook.com

 


Kerkgebouw
Hervormde Gemeente Veessen
Kerkstraat 19
8194 LT Veessen
De Boerbrink
De Boerbrink
Kerkstraat 19a
8194 LT Veessen
Overige gegevens
ANBI »
Adressen »
Colofon »