Geluid kerkklok Veessen opgenomen!

Een poos terug kwam het verzoek aan de kerkenraad van Niels van der Giessen of hij het geluid van de kerkklok van Veessen op zou mogen nemen om op zijn website te zetten waar hij nog veel meer opnames heeft staan van kerkklokken, luidklokken en beiaarden.

De kerkenraad vond dat een leuk plan en op 31 mei '19 zijn Harm en hij de toren opgeklommen en hebben het geluid van de klok en het luiden opgenomen.

Op 14 juni is het filmpje online gegaan op zijn website. Er is tevens een beschrijving van de geschiedenis over de kerk, het gebouw en het gieten van de klok.

Het laatste stukje van zijn tekst:
"Reeds in 1881 moesten de kap en het torentje van het nieuwe gebouw wegens bouwvalligheid vernieuwd worden. Zowel in 1881 als in 1929 werd de kerkklok omgegoten nadat deze gebarsten was. De oorspronkelijke klok was in 1634 gegoten door Alardus Meurs."

Youtube film van het geluid van de kerkklok